返回列表 回復 發帖

睇youtube片,曾經介紹過依間係Lamai區既餐廳,唔錯,職員有禮貌有笑容有服務,價錢合理,食物味道好,又有海景。值得推介。
都係Lamai區,The Cliff,意大利餐廳,我會用貴得嚟值,好味環境c服嚟形容。

都係Lamai區,去完依間餐廳食野,唔使去附近既view point望海。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
橋唔怕舊   至緊要受
1. 乘搭PG由曼谷落 或 蘇梅直航返香港,起飛前1小時到機場做chk-in已經足夠,機細人少,唔需要早到晒時間呆等上機。
2. 蘇梅係星期二至日,係唔同區都有weekend night market,我哋行左Nathon,Bophut(近The  ...
Poohdad 發表於 26-9-2017 10:59
Nice sharing, thank you
蘇梅尾兩晚入住 Conrad Samui,訂前諗左好耐,因為實在太貴,最基本房連稅連早餐要hk$4000晚。好在Poohmum發現左個app.叫 The Entertainer,居然有酒店買一送一,而個app.係蘇梅島唯一一間酒店居然係 Conrad。註定我哋要住佢啦!
先俾幾張 Conrad 係山頂既 Reception 環境大家睇

橋唔怕舊   至緊要受
蘇梅尾兩晚入住 Conrad Samui,訂前諗左好耐,因為實在太貴,最基本房連稅連早餐要hk$4000晚。好在Poohmum發現左個app.叫 The Entertainer,居然有酒店買一送一,而個app.係蘇梅島唯一一間酒店居然係 Conrad。註定我 ...
Poohdad 發表於 2017-9-28 20:56
HKD4,000/晚 半價都赤赤地
HKD4,000/晚 半價都赤赤地
肥貓 發表於 2017-9-29 13:58
你都咪話,咁貴,居然都大把人嚟住,一到食早餐,chk-in chk-out時間,熱鬧到呢 不過佢既風景,又真係好心曠神怡既
橋唔怕舊   至緊要受
conrad really attractive
Conrad面向西邊,每日11:30就開始曬到Villa個泳池,之後就曬得重勁,唔關窗簾既話,下午係房,係要帶太陽眼鏡先頂得順
第一日chk-in完入房,曬到眼盲。

酒店主要分左7個level,我哋訂最基本既Villa房,一般都會係第一排(即最低近海果排),如果房前無樹遮擋,其實望出環境都已經好靚。
橋唔怕舊   至緊要受
Conrad面向西邊,每日11:30就開始曬到Villa個泳池,之後就曬得重勁,唔關窗簾既話,下午係房,係要帶太陽眼鏡先頂得順
第一日chk-in完入房,曬到眼盲。

酒店主要分左7個level,我哋訂最 ...
Poohdad 發表於 2017-9-29 21:10
咁好陽光有無靚木瓜晒太陽先
咁好陽光有無靚木瓜晒太陽先
肥貓 發表於 2017-9-30 00:26
間間Villa都有自己個Pool, 個個哩埋玩
有日去左參觀酒店Spa, 居高臨下望落去, 見到對情侶係自己個Pool, 木瓜就望唔到, 大冬瓜就有
橋唔怕舊   至緊要受
遲來的support
酒店既 Main Pool 同 餐廳。因為地點偏僻,無車做腳 或 唔想出出入入,所以都見多人幫襯酒店餐廳。

橋唔怕舊   至緊要受
酒店食早餐既環境

其實都幾多人,8成坐滿,想坐露天望海卡位,要睇彩數,去到咁啱有人食完,就最perfect。幸好班內地人怕熱怕曬,絕大部份都坐室內冷氣位。
橋唔怕舊   至緊要受
住Conrad Samui最後一晚,廁所浴室突然出現左超過50隻黑色大隻既飛蟻,我哋殺得咁上下,見唔太對路,最終叫酒店職員過嚟望望究竟發生咩事。職員話可能中午既一場大風雨影響到。職員將所有渠位用廁紙封好,不過唔夠5分鐘,黑蟻又唔知係邊樹再次出現。最終建議幫我哋換房。酒店俾左兩間房號我哋揀,113同401。我哋諗,113就係隔離幾間,同level,可能同樣有黑蟻問題,所以揀左401。原來401係2br嚟,酒店職員重話係upgrade左我哋喎。老實講,夜麻麻10點幾叫我哋pack野搬房,都係瞓醒第2日中午就要chk-out,真係無感受到依類upgrade,有幾開心囉

其實兩條友住間咁大既villa,重要夜麻麻先入住,真係幾空洞麍[,當晚我就試過大叫搵老婆,原來佢去左隔離房影相

因為2br有兩層,行上行落都幾麻煩,每次都要行上上層雪櫃城鈰s,再行返落下層泳池hea,有工人就話正囉

橋唔怕舊   至緊要受
請問上載the entertainer apps要付費嗎?点解要收美元年費H?
請問上載the entertainer apps要付費嗎?点解要收美元年費H?
泰子黨 發表於 2017-11-3 12:33
Conrad無join 2018年the entertainer apps嘞, 如果你打算2018年入住就用唔著嘞!!

呢個APPS要下載收費版先有買一送一兌換code, 去到酒店check-in時就要入PIN Code兌換, 另外要留意聖誕、新年、CNY、復活節呢大假期都係blackout date, 未必可以用到優惠。

我係年中download Cheers 2017所以有半價OFFER (HK$95), 但而家已經出咗2018年OFFER, 要US$24.98。