返回列表 回復 發帖
現時芭堤雅Preecha價錢還可以,但就快被強國人攻陥,巨蟹已加價減量.
如果自鴐遊去遠的Preecha Bangsaray價錢和環境都不錯.
比Preecha遠9公里.
如果自鴐遊去遠的Preecha Bangsaray價錢和環境都不錯.
比Preecha遠9公里.
siman 發表於 2017-10-16 21:31
越去越遠,就快到羅勇了

價錢比Preecha抵麼
我6年前做了一件錯事:這裡推介Rawai食Seafood,三年後遊泰越潮,那裡開始晚晚被同胞狂掃靚海鮮,他們開口埋口就說:這盤XXX我全部買哂!企後面果個眼光光無得食。這幾年改去Pattaya,找到幾個sea ...
肥貓 發表於 2017-9-29 13:32
貓兄,你邊係做左錯事,我受惠你的介紹,過去四次去布吉都有去rawai食海鮮,
虎蝦,龍蝦,瀨屎蝦係貴得比較多,
其他只係貴左少少,食魚同蟹我覺得仲係底食,
量化寬鬆搞到全球通漲,無辦法

btw,我明晚AA去布吉8日,今次特別d,一條老野自己去
亦由於一個人去,揀晒d以往未玩過,未去過,未食過的地方
Preecha 和 Preecha Bangsaray 應該是同一老細.
但Preecha 現在秤海鮮無禁老實.
服務態度兩者差好遠.
景觀兩者都不同,前者是沙灘邊,後者是海邊搭出去.
未到羅勇,差距還有65公里.在卡通水上樂園附近.
貓兄,你邊係做左錯事,我受惠你的介紹,過去四次去布吉都有去rawai食海鮮,
虎蝦,龍蝦,瀨屎蝦係貴得比較多,
其他只係貴左少少,食魚同蟹我覺得仲係底食,
量化寬鬆搞到全球通漲,無辦法

btw,我明晚 ...
iiisstno 發表於 2017-10-19 21:21
發達喇!一個人去,祝囡途愉快
Preecha 和 Preecha Bangsaray 應該是同一老細.
服務態度兩者差好遠.
siman 發表於 2017-10-19 22:56

謝謝報料,現在去Pattaya比Phuket多,下次一定試試
karon 食red duck餐廳,好似法藉,價錢合理。近Yamu  pier,Lay restaurant ,chef 做過amanpuri hotel,好食又平,但招牌都唔覺有,好低調。芭東就上山食no.6,curry crab300
b,抵食。 布吉鎮有Tu Kab Khao, Raya restaurant,前者在街上撲位泊車,後者在後欄有car park., 好過食natural.
此外,覺得曼谷bts加價,bts站內quickly剪髮由100b加至120b,有通漲。都平過香港
謝謝報料,現在去Pattaya比Phuket多,下次一定試試
肥貓 發表於 2017-10-22 00:13
貓兄

好耐無吹了.....呢期去芭提牙嗎? 我都連續2年去芭提牙.....講真芭提平過布吉好多...

布吉真係好貴又無服務好言.............

貓兄可以pm我邊樹食seafood平嗎?我下星期出發呀.....
服務態度兩者差好遠.
siman 發表於 2017-10-19 22:56
前者食過...但都一般.....後者好d?