返回列表 回復 發帖
你張機票好底!!

我都未搞掂~ 琴日又追過Ctrip, 佢哋話琴日係假期, 要等代理返工後先按排到, 希望盡快搞掂啦
Joyce 發表於 2017-10-6 09:41 AM
肯亞航空已經send齊新機票給我~ 放下心頭大石
16# stevenchoi
我聽日又要再追下Ctrip先
我的機票已改好啦
我的機票已改好啦
Joyce 發表於 2017-10-7 09:25 AM
是否都是去程泰航 回程HX?
我冇你咁好彩! 我係來回都係HX, 仲要去程遲2個鍾,不過問題解決已滿足!!

經過今次就知道Ctrip資訊比較亂,同埋冇事前問我轉呢班機好唔好,冇俾我揀∼佢都有些優點就係訊息係亂但算早通知,同埋冇收任何手續費,最後都幫我搞掂都OK la.
我冇你咁好彩! 我係來回都係HX, 仲要去程遲2個鍾,不過問題解決已滿足!!

經過今次就知道Ctrip資訊比較亂,同埋冇事前問我轉呢班機好唔好,冇俾我揀∼佢都有些優點就係訊息係亂但算早通知,同埋冇收任何手續費,最 ...
Joyce 發表於 2017-10-8 09:55 AM
係架,所以有咩航班更改,方知道經航空公司買最好,最多貴一百幾十,但確保係親生仔

經agent不是自己親生,乜都要等和被拖,其實呢次都幾緊張...我2018年1月就買了呢張機票

本身我request兩程泰航,但自己上泰航個網,下午回港的飛機真的全爆滿,1個位都無,其實Kenya客服都無問我點,我收到通知已經直接幫我安排了HX,所以都很滿意

P.S. 我自己都email了泰航 和 HX 再次confirm個新機位,建議你都check check

live chat功能應得很快,用Kenya的訂位編號
https://livechat-hka.ablemobile.com/chatdialog/chat.html

我覺得呢次Kenya有內部指引,佢無得給大家改去TG或HX的早機(可能兩間airlines都不放早機給我地呢D 收養的),總之就是夜機出發
今日先致從網上訊息得知kenya air 取消飛BKK,我半年前已經買左11月4號飛BKK既機票(不是官網),我聽曰都要直接打電話去kenya爭取坐TG
IT IS A GREAT TRIP.
22# sunwayho
你係邊度訂機票? 訂果個網站冇通知你?
22# sunwayho
你係邊度訂機票? 訂果個網站冇通知你?
Joyce 發表於 2017-10-8 22:32
我經skyscanner(hutchgo.com)訂票,從來無叫到通知,如果我唔係上網見到kenya取消去bkk,我都唔知結果會係點
好彩,最後改去TG去程2045,回程1600
我都係agent幫我改左TG去程2045,回程1600, 時間重比原來早到及遲左離開BKK, 尚算不錯
25# anguskk
改機票有冇收手續費?
24# sunwayho
改機票有冇收手續費?
Agent 沒有收手續費
27# Joyce 我都係一樣,無被後手續費
29# sunwayho
我就冇你哋咁好改去坐TG, 因Ctrip冇問過我就自動波幫我改左去HX, 呢個星期我打電話去投訴Ctrip要求改去TG, 佢哋話只可改一次冇法再改, 不過最後每張機票退回$250俾我作補償.