返回列表 回復 發帖
如果早決定新年去 好早book KE 約2500 左右 , 話哂初一 吾使3千我都覚得可以接受,今年會包車定坐ski bus, 我見之前包車吾使2000 ,但我睇最平都2500
如果早決定新年去 好早book KE 約2500 左右 , 話哂初一 吾使3千我都覚得可以接受,今年會包車定坐ski bus, 我見之前包車吾使2000 ,但我睇最平都2500
CELLEX 發表於 2018-9-28 19:53
想包架, 慳返 1.xhr ...

最平 2017' 果次 hk$1,360 咋, 2018' hk$1,724 都 ok ... 2 次都係 ctrip 訂的

但今次由 4 月 ck 到依家都係 hk$3xxx, 太貴啦

*913*

1360 好抵 4 人book purple bus 140usd , 每人多幾十可以包車, 有我都會book , 大家留意下,互相通消息
還想問下在龍平是否買gift card先會有租gear 和 ticket discount

48# CELLEX

16年 cny 試過臨出發前 2 日係 tb 搵 icn - > 龍平都係 cny1690, 不過依家咁早 tb 唔肯報價, 年尾先問 lu

但都日日去 ctrip 望下, 博佢忽然有特價出 ... :p

龍平我冇買過 gift card, 印象中 ck in 時佢有俾 coupon, 借野 / 買 pass 時用就有 discount, 有時間的話出去借野方便 d, 龍平要日日租冇得一次過租幾日好鬼煩
今次四個人,唔該都會試吓租出面舖,之前你俾個一個好 white sky 我Adid 左去Facebook , 做Gear 同買pass 有折 接送 會試下
係呀, 搵佢買 pass 平過用住客價 ... 朋友試過係龍平都搵到賣 pass 平的人 (好似係 7折) , 係架 van 仔黎, 泊係 Greenpia Condo 果邊個停車場 ... 你去到可以留意下
今次四個人,唔該都會試黚畦X面舖,之前你俾個一個好 white sky 我Adid 左去Facebook , 做Gear 同買pass 有折 接送 會試下
CELLEX 發表於 2018-10-20 20:34
係 tb 搵到最平 icn 去龍平 4人 3行李 人仔1700, 但未用過唔知好唔好, 唔係到開名啦

依家諗緊龍平出明洞好唔好包車連景點, 冰釣可能已完 ... 再度下先

1700 算好平
我上星期confirm 酒店
住反holiday inn suites  ,因大D,多野食,官網book 403200 won /4 晚,吾包早, 但會去龍平滑
問左white sky 租gear 18000 /day , ticket 龍平7折 alpensia 6 折 ,去之前會問可吾可以送我比來回龍平 ,比錢吾貴我都接受。
第一晩諗住熱身想夜滑,alpensia 條中級雪道 Bravo  請問會吾會太斜, 我記得你早幾年去玩過 , 16年我去 冇留意也沒玩過呢條
1700 算好平
我上星期confirm 酒店
住反holiday inn suites  ,因大D,多野食,官網book 403200 won /4 晚,吾包早, 但會去龍平滑
問左white sky 租gear 18000 /day , ticket 龍平7折 alpensia 6 折 ,去之前會問 ...
CELLEX 發表於 2018-12-8 16:17
hk$70x / 晚 好抵呀

alpensia 我只係去過一次, 當時只識玩初級道 :p
54# 913
官網揾到今年有shuttle bus 不過吾係太明係咪單程 。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
55# CELLEX
有免費車又幾好 wor, 有冇話由邊到去 ?

如果唔清楚, 可以打電話問, 上次想問清楚房間資料, 係官網搵到個 hk cs 電話, 打去順便訂埋, 佢重教我入會有 free wifi 同提前 ck in (但依家好似冇左提前 ck in lu)