返回列表 回復 發帖
29# yundi79 釣到魚獲我地拎左去老虎餐廳加工,另有其他魚獲就留待第二日係別墅BBQ 燒魚食。其實街市留上都有加工服務的,不過質素真的大不如前。
30# ec526820

唔好意思, 因為放圖需要2MB以下, 研究了一段時間, 終於完成
補充別墅相片 ,別墅好大, 有兩個客廳 ,廚房設備齊全,有7個房間, 6個洗手間, 泳池大,水又淺到深, 所以有小朋友去落水要小心, 唯一不足是沖涼水壓低, 熱水唔夠, 其他基本都非常滿意 , 另一大讚係工人姐姐, 佢每天大約8:00-17:00都在屋內幫忙打掃,另外可以安排姐姐煮晚餐, 十分推薦 ! 想食咩話佢知,佢只收THB1000 煮食費用,材料費用另計, 佢會拎收據俾你好老實, 同埋平過係餐廳食,重點係姐姐煮得好味過街餐廳,抵讚!由於姐姐太好, 仲要攪到佢成日OT , 我地都識做不停醒貼士俾佢

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
加油呀 寫埋佢
30# ec526820  

唔好意思, 因為放圖需要2MB以下, 研究了一段時間, 終於完成
補充別墅相片 ,別墅好大, 有兩個客廳 ,廚房設備齊全,有7個房間, 6個洗手間, 泳池大,水又淺到深, 所以有小朋友去落水要小心, 唯一不足 ...
喵喵c 發表於 2019-2-10 23:42
Day 4 今天轉別墅 , 已安排別墅14:00車接送, 別墅已準備一些BBQ食物例如豬肉串, 雞翼 ,腸仔, 炒飯... 我地再係街市買左蝦,蟹,花甲  , 去別墅中途安排司機車我地去SUPER CHEAP 買啤酒汽水 同手信 ..開始晚上BBQ 大餐

DAY 5 早上泳池游下水 , 由於之前一晚bbq 食剩太多食物 , 午餐食埋  

下午14:00 同man哥book左玩atv車

就影完張大合照落鈄轉灣位,其中一個朋友開得好快, 一到轉灣位佢就炒車,成個人彈出逆線馬路, 好彩剛好冇車經過, 又好彩佢係向右面彈出, 因為彈左面係懸崖 • 我剛好係佢車後見到整個過程, 佢訓左係馬路到冇反應,血沿頭盔流,當時真係好驚, 跟車工作人員馬上扶佢起身,佢先好似有點清醒•再次感謝man哥幫忙, 一出事我第一時間聯絡man哥,佢馬上幫忙聯絡車場負責人, 即時已在山下等待我們安排員工送我朋友到醫院逢針, 跟住送車返我地回別墅 • 晚上安排姐姐煮晚餐 ,中午時已經同姐姐講想食咩, 佢會出去買食材, 好豐富又好味,晚餐只需要食材費用+THB1000 服務費但因為朋友件事心情未平伏到, 冇心情再影相

DAY6 姐姐煮早餐 , 食完CHERK OUT 去森林餐廳食中午, 倒轉屋, 機場返HK

今次旅程總算完滿結束 , 令我最大感受係明白自己有時太自我中心, 因為整個行程都係我一手安排. 玩ATV係我極力推薦, 但最終朋友發生意外 ,當時真係好內疚同自責, 好彩佢冇生命危險 ,唔係後悔一世都冇用, 所以之後既旅程,逢有危險性我都唔會再安排,一次唔可以再發生了
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
謝謝油雞的分享, 意外的事很難講, 幸好沒有大外.
多謝分享
Love Thailand,love Thailand fans
謝謝分享