返回列表 回復 發帖
樓主後來D相唔打格仔拿?
小朋友叫我貓大王
我的2013曼芭遊記
樓主後來D相唔打格仔拿?
antoncat 發表於 2010-4-30 16:07
最初驚赫親人所以打格仔
後來又驚人以為睇緊AV
所以尾個幾日真面目見人.
Kasan兄,
你只油雞睇左好耐,好有feel。想請問下,喀比有無D本地人賣生猛海鮮檔?好似布吉嗰個Raiwai碼頭附近個海鮮市場。
你的油鳼超級正!本來諗住一家四口喺暑假去喀比2晚布吉4睌,睇完你咁豐富嘅行程,就想玩多一至兩晩。因為喀比完全未去過,布吉去過。請問是否crystal lagoon同hot stream 距離是否很遠,要否分兩天去,或一天可以去晒?出島:4 island 好D or hong island 好D?唔該你,因為bring 兩個仔一齊,想plan 得好D!!
214# 320
你的油鳼超級正!本來諗住一家四口喺暑假去喀比2晚布吉4睌,睇完你咁豐富嘅行程,就想玩多一至兩晩。因為喀比完全未去過,布吉去過。請問是否crystal lagoon同hot stream 距離是否很遠,要否分兩天 ...
320 發表於 2012-5-2 13:18
你係唔係自駕, 如果唔係去Crystal Lagoon & Hot Stream要跟團, 個團好似加埋Tiger Cave, 因為由Aonang去要個幾鐘, 兩個地方相距10-15分鐘車程. 4 Island近d平d, hong island遠d貴d, 各有特色.
Kasan 兄隻油雞浮返上面
你的油鳼超級正!本來諗住一家四口喺暑假去喀比2晚布吉4睌,睇完你咁豐富嘅行程,就想玩多一至兩晩。因為喀比完全未去過,布吉去過。請問是否crystal lagoon同hot stream 距離是否很遠,要否分兩天 ...
Alex 好詳細,其實一日玩兩個方OK架,我晏出發先分兩日
自駕最經濟方便,跟團就去地方多但趕D,
仲有另一個選擇,包車,但係貴,
去喀比一定要睇http://www.thailandfans.com/forum/viewthread.php?tid=79389&
咁就乜都清楚哂
出海,我個人比較鐘意Hong Island有蜥蜴!
Kasan 兄隻油雞浮返上面
THAIBAN 發表於 2012-5-5 01:30
死雞浮面
死雞浮面
kasan 發表於 2012-5-8 14:19
要掟個西瓜先
2009年遊記,眨鼤斐N十年,當日plan自駕遊,出發前要喺香港上網爬文,book機票酒店,睇地圖搵路,當時連GPS都未有,而家科技先進,一個電話乜都搞掂晒。睇返以前真係好懷念
如果十年後先睇H營友留意返,而家喀比已經同十年前唔同,我17年再到喀比仲落埋lanta,景物依舊,人面全非。
景物依舊?人面全非?有無相睇?
好多謝你隻雞 !!!