返回列表 回復 發帖

9月布吉自由行,求行程意見及油雞初成,多謝幫忙

下個月同老公去布吉6d5n,book一日man車,行程如下:

12:00pm  10hrs/1500b私家車-漁排餐廳/outlet
/燒槍/ Rawai魚檔/日落崖/ Salaloy海邊餐廳/酒店

請教下大家,outlet(多d野)燒槍?(算)漁排餐廳餐+Salaloy海邊餐廳晚餐,定係午餐改去大自然餐廳好d10hrs?(好like車)

路線Lemongrass house/Old Phuket(舊建築物)/大自然餐廳/中央百貨公司/Big C / Rawai魚檔/日落崖/Salaloy海邊餐廳/Dino Park/酒店

Lemongrass house d?(嘅)Old Phuket(舊建築物)

為第一次自由行,老公更係第一次去布吉,想安排得好d,請問有無更好行程推介?

預告
AA機票+酒店Patong Merlin Hotel,$79xx(?)
09/09  book man接機 22:55pm800b私家車→酒店在巴東,咁夜
10/09   (?)
11/09  book man哥→帝皇島1200b x2=2400b

12/09  租車12:00pm  10hrs/1500b私家車(程)漁排餐廳/ outlet/燒槍/ Rawai魚檔/日落崖/ Salaloy海邊餐廳/酒店
13/09
經man哥bookOasis Spa(Kata)  13:30pmCool Ocean Breeze 2pax=7650b(完spa?)

14/09 係book man送機12:30pm 600b私家車

!(一擺上黎b字亂晒,執到癫左)

**如果將book車行程改成:大自然餐廳/中央百貨公司/黄競生腰果工場/燒槍/supercheap/ Rawai魚檔/日落崖/Salaloy海邊餐廳/酒店

這樣好嗎?10hr夠玩嗎?定可以再加呢!

我去過 Lemongrass House, 全間店都係賣用香薰成份嘅用品,睇到同聞到都已經好relax好吸引。

跟著就買咗 part A : 洗頭水、 護髮素、沖涼液、按摩油、part B : body Spray、香薰油,好滿足。。。

返到香港用嘅時候,就覺得 part A 全部唔啱用囉,太DRY . 而 part B 嗰D 就OK呢!

其實都要睇番妳自己想去 lemongress house 嘅目的呢?

我就覺得D porducts 唔太啱用,仲有嘅係路程超遠,我地都係包車四圍去,但來回 lemongress house 就已經用咗2個幾3個鐘囉 ,以上只係個人意見。。。
唔該晒,意見好有用
Lemongrass 都值得去,至於outlet個人覺得唔使特登去,d野都唔係特別平,如果時間多咪去central big c行下,我自己會揀lunch natural...因為夜晚去rawai
你會唔會睇下護膚品? 我幾鍾意泰國品牌嘅 Oriental Princess....勝在個個商場都有分店,價錢重好超值..Lemongrass House 我只買過一支髮尾油,都幾好用...
Collys6d :     想建議妳倆揾日安排去 Lotus 餐廳食飯呢! 個環境好浪漫,餐廳前面有個沙灘,最好book 5:00-5:30

左右,因為可以睇住日落,個天空慢慢由藍色天轉為橙色,最後再轉為紫紅色天空, 超好feel 呢,

仲可以放 “ 孔明燈” @,海鮮好新鮮,煮得又好味, 好值得試呢

訂位網址http://www.lotusphuket.com/  ,最好預先book定位,同佢講要訂出面最近沙灘嗰D枱呀!

我下個月頭都係過布吉,Lotus 都好多人會去@,所以我都上網book定張枱呢!    
唔該晒大家!
yya:我會留意下你介紹果間野的,thx!
am519724:我之前就係問man哥,去lotus定日落崖好,跟住就俾左呢個行程我,而家安排去rawai漁檔+日落崖我都ok 嘅,經濟d,係上半段想豐富d就真,thx!
燒槍我好多年前去, 普通步槍你預THB500左右得十發指彈, .38會貴少少, 一般你預THB600左右十發啦(註: 呢個係我大概五年前玩既價錢了), 不過, 又真係好好玩, 但就好似燒錢咁, 我半個鐘頭燒左HK$1000幾蚊...
今次已經唔敢再去...
咁我叫佢玩10發好喇
我好肯定佢唔夠皮, 嘩哈哈...
唔夠皮唔緊要,最緊要錢夠洗
1. 在4021的 Ratchamaka Villa 斜對面晚上有個本地人的夜市,晚上開車去會有好多白色光管很好認的!
2. Super Cheap 7.920286,98.3952 又係一個給本地人的市場,這個是白天的!
3. 如果好天可以參加多個  Half Day Tour  攀 牙 灣  皮划艇 出海睇日落!
4. Natural Restaurant 布吉鎮7.8812,98.3843
0kb:攀 牙 灣  皮划艇 呢個提意好好呀,本來啱啱同老公商量將包車改成第一日行程,但而家可能又係要同man 哥book定先,因為之前一晚夜機,但如果到時先唔好天氣要除消,咪無野做囉,咁點好呢
再來最新油雞預告:
AA機票+酒店Patong Merlin Hotel,$79xx(有人住過嗎?)
09/09  book man哥車接機 22:55pm800b私家車→酒店在巴東(咁夜唔知有無野行呢
10/09  book車行程改成:大自然餐廳/中央百貨公司/黄競生腰果工場/燒槍/supercheap/ Rawai魚檔/日落崖/Salaloy海邊餐廳/酒店
11/09  book man哥→帝皇島1200b x2=2400b
12/09  視天氣book攀牙灣Half Day Tour
13/09經man哥book,Oasis Spa(Kata)  13:30pmCool Ocean Breeze 2pax=7650b(做完spa有咩地方好去呢?)
14/09 又係book man哥車送機12:30pm 600b

這個活動的確幾好玩的!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件