返回列表 回復 發帖

新年月份~ 有營友去布吉嗎?@@v

小妹叫米仔=)
第一次發文,請大家多多指教
子彈草左咁耐, 系時候要啡下喇, 彌補返上次既經歷~ 誓要祼泳一翻

我就起香港出發,大佬寶就台北出發 , 但就夾返時間一齊起Bang Kok一齊轉機到Phuket

唔知呢到有無台灣營友呢XD

日期: 2014/02/06 - 2014/02/10
泰航

去程:
Hong Kong >  Bang kok          TG 603    7:50am
Bang Kok   >  Phuket             TG 211   12:30pm

回程:
Phuket       >  Bang Kok         TG 212     3:20pm
Bang Kok   > Hong Kong        TG 602     6:40pm
(以上時間系機票顯示時間)  (泰國同香港時差: 慢一個鐘)

有無營友又系同時間或同機出發呢..

酒店:
Sri Panwa Phuket
Check IN 2014/02/06 - Check OUT 2014/02/08   Stay 2 nights

Modern Thai Villa
Check IN 2014/02/08 - Check OUT 2014/02/10   Stay 2 nights

SIM card
因為唔同出發地點, 安全起見
dtac Happy Tourist SIM  $75 x 2 = 150HKD
買2 張兔費送貨去公司地址
http://www.asiatravelcare.com/thailand/ticket/dtac_happy_tourist_sim

因為呢次系第一次去布吉,,開呢個Post想問下大家意見同問下行程有無咩問題

2014/02/06 星期四
Arrival  Phuket time : 12:50pm (泰國時間)

Book 司機+車找 MAN 哥 6 或10小時 Start on  2pm
AirPort > Central Festival > Big C > Rawai - Dee Mok > 日落崖 > 回酒店游水  

2013/02/07星期五

活動- Flying Hanuman
   -  08:50am Pick up

- 10:00am     Start Program
   - 12:30pm     Finish Program
   - 1:30 pm      回酒店
    -  5:45pm  Baba Nest  日落
     - 7:30pm Baba Poolclub Dinner

- 返房游水=)

2013/02/08 星期六
Book 司機+車 Man 10小時
Check out 12:00pm
12:30pm 到Natural Restaurant
3:30pm So Thai Message 3hours
6:30pm Jungcelon 晚餐 , SWENSEN'S 雪糕, Gallery Hotel的燒烤檔 (大雞脾~ 雞全翼~)
酒吧街逛逛,行下Patong Beach

10點 回到酒店 >Modern Thai Villa   

2013/02/09 星期日
金龍潛水
7:00 Chalong Bay pier 集合  
7:30 -1630 潛水2次
4:30 完成
BOOK MAN 哥車6小時 Chalong Bay pier  Pick up
5:00 回酒店流洗
6:00出去Patong
Dinner Jungcelon 食壽司 or Banzaan Market or 山上 No.6 Restaurant (你地推介邊到食?)
- 酒吧街逛逛飲杯野
回酒店

12點check out >機場

-------------------------------------------------------------------------
Flying Hanuman 經酒店BOOK
  THB 3'250 net / person
- Program B = Full adventure witht seasonal fruit and R/T transfer

金龍潛水
體驗潛水(無牌人士) 3800銖
水底拍照+video服務  1500銖
它包括由Patong, Karon, Kata的酒店接送,早午餐,裝備,中文教練,保險。

雖然仲有成2個幾月, 但好興奮阿~~~

咦,同我的時間好接近, 但錯開了。5/2到, 8/2走飛清邁。 而且我會從布吉機場直接到考拉
既然住貴酒店, 點解唔留低享受....
既然住貴酒店, 點解唔留低享受....
rara630 發表於 2013-11-18 16:37
因為真系貴酒店,
我唔貪心試過就心滿意足..
有,4號凌晨到,10號凌晨走。
住宿
3-5/2 酒店未定,想住Patong
5-10/2 Sunwing resort and spa bangtao

行程
4/2 凌晨到埗,早午酒店食同玩,晚上到patong
5/2 早上酒店食同玩,中午租車外出午餐及轉酒店,下午酒店玩,晚上到布吉市
6/2 早午酒店食同玩,晚餐酒店或附近餐廳
7/2 同上
8/2 同上
9/2 同上
10/2 凌晨機走
有,4號凌晨到,10號凌晨走。
住宿
3-5/2 酒店未定,想住Patong
5-10/2 Sunwing resort and spa bangtao

行程
4/2 凌晨到埗,早午酒店食同玩,晚上到patong
5/2 早上酒店食同玩,中午租車外出午餐及轉 ...
cps10 發表於 2013-11-19 12:10
會唔會JOIN 一齊食Rawai - Dee Mok > 日落崖
我得2條友仔食唔得多味餸
Sripanwa你book左邊隻房?幾錢晚?
間酒店真係無得頂,我選擇左只係酒店hea,無出去...日落超正

23/04/2012 ლ 泰爽hea遊 ლ''Koh Lipe''ლ
12/08/2011 北海道兩母女5天遊
13/01/2011 沙巴2011~11天
29/10/2009 台灣婚照四圍行9天
10/07/2009 3+5知己--Pattaya之旅
12/12/2008 阿女同遊布吉5天
20/04/2008 我的十天長灘島之旅
24/07/2007 ☆☆☆布吉沖忙五天魂遊油雞☆☆☆
Sripanwa你book左邊隻房?幾錢晚?
間酒店真係無得頂,我選擇左只係酒店hea,無出去...日落超正
咇叮 發表於 2013-11-19 14:59
Sri Panwa Phuket    THB 19,676
Check IN 2014/02/06 - Check OUT 2014/02/07   Stay 1 night
1Bedroom Pool Suite Ocean View
Sri Panwa Phuket  THB 30,076
Check IN 2014/02/07 - Check OUT 2014/02/08   Stay 1 night
1BR Pool Villa Ocean View

新年月份貴好多

原本系BOOK 連續住2晚1BR Pool Villa Ocean View
點知臨BOOK時FULL左,, 睇過其他房型都唔太岩心水..
唯有平D book Pool Suite 一晚, 起其他地方洗豪少少...
8# littlesiuyan
我兩晚都係1BR pool villa ocean view,
原本諗住旅程尾兩晚住先嘆,點知又係得一晚有,另一晚full左,
之後就改左頭兩晚住先有1BR pool Villa ocean view。

23/04/2012 ლ 泰爽hea遊 ლ''Koh Lipe''ლ
8# littlesiuyan
我兩晚都係1BR pool villa ocean view,
原本諗住旅程尾兩晚住先嘆,點知又係得一晚有,另一晚full左,
之後就改左頭兩晚住先有1BR pool Villa ocean view。
咇叮 發表於 2013-11-19 16:26
咁你頭2晚完全無出去?
無JOIN 酒店D 活動?
10# littlesiuyan
我無join其他野呀,因為唔想浪費間酒店,
但有落去附近餐廳食野...

10# littlesiuyan
我無join其他野呀,因為唔想浪費間酒店,
但有落去附近餐廳食野...
咇叮 發表於 2013-11-19 18:30
佢地早餐系自助定要落單Order ?
聽聞早餐有中文菜單XDXD
12# littlesiuyan 半自助,餐牌係有中文...唔太多野食,但樣樣都ok好食!

我下年3月去,
我都想玩Flying Hanuman 呀,
你有冇網址可以睇吓一次係可以玩D咩嫁? 好想快D去!!
我下年3月去,
我都想玩Flying Hanuman 呀,
你有冇網址可以睇吓一次係可以玩D咩嫁? 好想快D去!!
crazyfan 發表於 2013-11-20 11:46
我都系起YOUTUBE打Flying Hanuman
有好多影片