返回列表 回復 發帖

自駕游問題

邊間租車好?要注意D咩野?見expedia都有得租車,穩陣嗎?
上月尾啱啱租完SMC, 約1000b日,機場附近咻P還,去之前有whatsapp 提示,收車用咗5分鐘,還車1分鐘,果邊啲車冇咁新,我部行咗8萬幾,睇你要求高唔高

SMC 服務好,車乾淨企理,expedia你只可以當佢係agent,佢D vender係Europcar,Avis,Hertz...
上月尾啱啱租完SMC, 約1000b日,機場附近咻P還,去之前有whatsapp 提示,收車用咗5分鐘,還車1分鐘,果邊啲車冇咁新,我部行咗8萬幾,睇你要求高唔高
finnan 發表於 2017-9-3 02:46
我睇hertz 好似平D喎~ 唔該晒先
Hertz Thailand join member 好多時有 promotion 架.
Hertz Thailand join member 好多時有 promotion 架.
RossiKwan 發表於 2017-9-5 13:46
我填左表喇, 但係佢要我上傳passport同車牌, 安唔安全架? 我2月先飛, 都未去搞國際牌!

同埋我想問呢, book車果個係我, 用我張信用卡, 但係老公渣車喎, 咁我仲使唔使拎國際車牌呢?
我填左表喇, 但係佢要我上傳passport同車牌, 安唔安全架? 我2月先飛, 都未去搞國際牌!

同埋我想問呢, book車果個係我, 用我張信用卡, 但係老公渣車喎, 咁我仲使唔使拎國際車牌呢?
annachow06 發表於 2017-9-5 15:19
得個 number 無乜安全唔安全啦.

>>book車果個係我, 用我張信用卡, 但係老公渣車喎, 咁我仲使唔使拎國際車牌呢?
直接 email 問佢啦.
得個 number 無乜安全唔安全啦.

>>book車果個係我, 用我張信用卡, 但係老公渣車喎, 咁我仲使唔使拎國際車牌呢?
直接 email 問佢啦.
RossiKwan 發表於 2017-9-7 13:31
send 左email 問! join member要scan 個passport同車牌比佢地,有D驚喎
專業都可從以租Hertz,租夠三日送埋GPS,租金已經包稅同保險,十月底重係290港元一日
邊間租車好?要注意D咩野?見expedia都有得租車,穩陣嗎?
annachow06 發表於 2017-9-1 21:02
剛去完 十妹, 經xpedia租Sixt既車, HK$160/日, 已包基本保險, 部車係新款Yaris, 只行左3千幾公里. 咧挨晲悍D常快.
同local租車公司分別在於xpedia要full pay左先(但可以免費取消).
同樣租車條件, Local公司最平都要900B/日, xpedia就只需650B/日.

係xpedia網望過布吉, 細車都唔使HK$200/日.
如果搭正常航班落機上機, 強烈建議試�*pedia去訂車
橋唔怕舊   至緊要受
Yaris夠唔夠力? 諗緊呢部定jazz
Yaris夠唔夠力? 諗緊呢部定jazz
annachow06 發表於 2017-10-10 15:01
雖然得果1200cc, 我哋兩個大人+兩件行李, 係蘇梅上條勁斜斜路(去Conrad), 踩地板油咁滯, 開住冷氣, 夠力上架, 同前面部8人Benz van一樣咁既速度上
Yaris 係新款車, Jazz 就新極有限
橋唔怕舊   至緊要受
而家人在布吉Hertz 比左架新車一樣ge fortuner 我(行左4000Km only)
租足120 hrs HKD $2000
開心分享 : 上個禮拜同 Dee Car Rent 租左部 Vios 七日 , 800 baht per day 送埋GPS , 新車行左 8000 km , 最重要半夜二點交收都無收附加費 , 可以響 FB 搵 " 布吉租車 "
11月23日同Avis 租咗架車,晚上12時在機場對面Avis office 咧恣C還車時個職員話我整花咗架車,叫我比1000 泰銖佢,佢當睇唔到。否則報上公司,條數遠超1000泰銖。別無他選只有比錢。入office 辦手續時見到佢哋成斑人在外面歡呼,心有不甘決定email 比 Avis 投訴,send 咗兩次都無回覆。所以決定唔會再用Avis。