返回列表 回復 發帖

肯亞飛曼谷是否取消

Agents 通知11月取消
1# anguskk 100%對
我December飛。GoGoGo travel幫我改了早一小時去程,回程遲45分鈡。轉了Thai Airways.

今午Agent打來,要下午五時前覆是否接受新安排。

否則當自動refund.  但要收每位手續費HKD350.00.
2# sh5088
我係Ctrip度訂左12月26號飛, 但機票而家仲搞緊.

你係改機票要收你$350?
2# sh5088
我係Ctrip度訂左12月26號飛, 但機票而家仲搞緊.

你係改機票要收你$350?
Joyce 發表於 2017-10-4 11:04 PM
我經官網買,12月尾飛,還未收到通知

一般呢D情況是否只得退款?
上星期發覺, 官網操作失效
我叫志強
人在做  天在看 .. ..
4# stevenchoi
係可以全退, 但12月去曼谷機票已好貴, 你直接email聯絡航空公司, 要求佢轉換其他航空公司機位給你.

我經Ctrip訂所以佢地幫我搞緊, 不過Ctrip訊息都好亂, 開頭佢話只係去程取消, 佢俾我揀全退或改日期, check過其他日期跟本都冇機, 我點都唔取消, 因取消左我再買的機票就好貴!! 我反要求佢向航空公司爭取轉機, 我分別買2張機票分左兩個訂單訂同一班機來回, 但佢只幫我改左1張去HX而另1張仲搞緊, 暫時Ctrip冇同我講要收手續費.

肯亞應該係全取消飛曼谷, 我聽聞佢會安排轉港航或泰航, 但要唔要收附加費就唔知, 好似唔同旅行社做法都唔同.
4# stevenchoi
係可以全退, 但12月去曼谷機票已好貴, 你直接email聯絡航空公司, 要求佢轉換其他航空公司機位給你.

我經Ctrip訂所以佢地幫我搞緊, 不過Ctrip訊息都好亂, 開頭佢話只係去程取消, 佢俾我揀全退或改 ...
Joyce 發表於 2017-10-5 02:49 PM
現在經肯亞官網的chat box搞緊  謝謝分享

佢都幫我check緊HX和TG機位 希望得啦
7# stevenchoi
你幾多號去?
7# stevenchoi
你幾多號去?
Joyce 發表於 2017-10-5 03:24 PM
23-26 正紅日....所以學你話死不取消
等你好消息😄
系統更新了.......去程泰航 回程港航!笑死我
賺了1小時~真係絕

20:45-22:30
Thai Airways International (TG607)
Boeing 747 All Series Passenger

回程​
15:05-18:55
Hong Kong Airlines (HX776)
Airbus Industrie A330-300
11# stevenchoi
Good∼ 你原先呢張機票買左幾多錢?
11# stevenchoi
Good∼ 你原先呢張機票買左幾多錢?
Joyce 發表於 2017-10-5 11:25 PM
連稅HKD1,289

我剛剛live chat with Hong Kong airlines staff, 他見到我booking, 但話Kenya Airways 未issued wor...

we found your ticket havent issued yet ,if you want to reserve the seats ,please contact us after your
ticket issued ,you can contact with the agent to chase them help you issue it

應該係已經霸位掛....希望settled啦

你的agent又如何?希望我個case幫到你做案例爭取到
你張機票好底!!

我都未搞掂~ 琴日又追過Ctrip, 佢哋話琴日係假期, 要等代理返工後先按排到, 希望盡快搞掂啦
should be free transfer to TG/HX
新哥 http://www.facebook.com/suntravel.com.hk

===================
酒逢知己千杯少 話不投機半句多
===================