返回列表 回復 發帖
78# kasan
Tha Pom & Hot Stream Waterfall 有否地方冲身 ?
樓主,請問Ao Nang有無邊間酒店好介紹呀?等你回覆!!!
Little Cream 發表於 2009-7-15 21:27
Ao Nang 我冇住到,不過見最近沙灘D酒店好似殘殘地
如果係自駕唔怕遠小小可以望下呢間,(5分鐘車程)
http://www.krabi-hotels.com/redginger-krabi/photos
我經過見好新淨幾靚.
78# kasan  
Tha Pom & Hot Stream Waterfall 有否地方冲身 ?
adalai0813 發表於 2009-7-15 21:50
有架,不過得凍水同弱左小小
nice trip!
一次過睇晒....啲相好正, 行程又多....

good...good...

9月我都會去, 想住Cape sienna/Outrigger Serenity...計劃中....

9月我都會去, 想住Cape sienna/Outrigger Serenity...計劃中....
gigi_ypc 發表於 2009-7-18 16:15
Cape sienna好似話9月完工,asiaroom個價最低
諗得過!
係呀....我睇過咁多間...Cape Sienna/ Outrigger Serenity/ Movenpick Resort....
暫時最鐘意Cape Sienna....我都格過价暫時asiaroom最平...hehe

我地諗住會租車....但第一次自由行去....都有啲擔心.....
係呀....我睇過咁多間...Cape Sienna/ Outrigger Serenity/ Movenpick Resort....
暫時最鐘意Cape Sienna....我都格過价暫時asiaroom最平...hehe

我地諗住會租車....但第一次自由行去....都有啲擔心.....
gigi_ypc 發表於 2009-7-19 13:45
確係幾擔心...自由行同毒品一樣,試一次就會上癮.
kasan 發表於 2009-7-20 03:42
十萬個同意..........
因為我同Honey自2002年第一次自遊行去喀比
比個老外同學仔叫齊去"飪q單車自駕遊"後
我Honey就好似上鷕}咁
每一年都要返鄉下(泰國 - 布吉,清邁,喀比.....)遊一遊
所以,你真係要考慮清楚至好試呀........HaHaHa.....^O^......
Cream Love Thai
kasan 發表於 2009-7-20 03:42
ok ar...我都知道...上年8月去咗曼谷自由行3日, 超唔夠時間,
自已周圍揾啲路, 揾資料, 好得意, 好開心....

但因為布吉較陌生, 兼自已租車, 怕唔識路要揾好耐....
好似租車自已揸最方便, 最划算嗎?? 好矛盾呀???
ok ar...我都知道...上年8月去咗曼谷自由行3日, 超唔夠時間,
自已周圍揾啲路, 揾資料, 好得意, 好開心....

但因為布吉較陌生, 兼自已租車, 怕唔識路要揾好耐....
...
gigi_ypc 發表於 2009-7-21 20:16
自己搵料plan行程book酒店真係好開心,
布吉D路好easy,放心去租車,自駕方便同彈性好多
十萬個同意..........
因為我同Honey自2002年第一次自遊行去喀比
比個老外同學仔叫齊去"飪q單車自駕遊"後
我Honey就好似上鷕}咁
每一年都要返鄉下(泰國 - 布吉,清邁,喀比.....)遊一遊
...
Little Cream 發表於 2009-7-20 13:36
yes 好易上癮 中毒泰心 而且越來越變泰

加油加油 支持支持
收看一個人遊記 請按---> 一個人遊記集
聯絡一個人請按--->一個人的微博
想收藏你哩個遊雞, 但唔知點整....
Cream Love Thai
想收藏你哩個遊雞, 但唔知點整....
Little Cream 發表於 2009-8-14 20:50
多謝哂你,建立捷徑咪得law!
plan好行程未呢?

gigi_ypc 發表於 2009-7-18 16:15
gigi ?? hihi,,,, MMJ ????
Pattaya7-10Oct,14
KohMak18-24May,14
戀戀清邁24-28Oct,13
象島慶生19-24May,13
初九出發18-21Feb,13
蘭塔藍塔22-27Sep,12
麗北慶生17-22May,12
芭芭慶生6-10Sep,11
十妹慶生18-23May,11
澳門君悅7-8Nov,10
布吉吉布20-25Sep,10
吉里慶生18-22May,10