返回列表 回復 發帖
幾時再去呀?
幾時再去呀?
THAIBAN 發表於 2009-11-19 23:18
都有諗過,下次想住Lanta.
都有諗過,下次想住Lanta.
kasan 發表於 2009-11-19 23:28
都好喎,仲未太多人,應該唔錯!!!
都好喎,仲未太多人,應該唔錯!!!
THAIBAN 發表於 2009-11-19 23:39
仲有我係麻煩香港人,最好係見唔到香港人先覺得有旅行feel
仲有我係麻煩香港人,最好係見唔到香港人先覺得有旅行feel

kasan 發表於 2009-11-19 23:51
大家甘話
Kasan兄,
我2月頭會由布吉自駕過喀比玩3日, 以下係我去喀比既大約行程:
第一日早上10點由Patong開車過喀比, 預計13:00到達Aonang既酒店.
- 請問途中經過Phang-nga有冇景點可以去呢?
- 如果14:00先出發去Crystal Lagoon, 夠唔夠時間來回呢? (最好日落前返到Aonang)
第二日酒店送左Full Day 4 Islands Tour 同晚餐.
第三日如果第一日去唔到Crystal Lagoon就依日係酒店食完早餐就去.
- 如果09:00去12:00返到酒店check-out, 夠唔夠時間呢? (唔想late check-out,因為約左朋友係布吉)

係Aonang Beach尾尾果邊係咪有個local人去既大排檔架...?
由喀比條路出返布吉多唔多油站呢...?
唱錢係布吉同喀比個rate有冇分別呢...?
多問題...唔好意思~ 唔該晒~
Kasan兄,
我2月頭會由布吉自駕過喀比玩3日, 以下係我去喀比既大約行程:
第一日早上10點由Patong開車過喀比, 預計13:00到達Aonang既酒店.
- 請問途中經過Phang-nga有冇景點可以去呢?
- 如果14:00先出發去Crystal  ...
Poohdad 發表於 2010-1-26 19:34
途中只係經過Phang-nga邊皮,冇乜野睇
14:00出發應該ok,不過日落前返到Aonang就趕D
日落前出得返4號公路就好D
大牌檔應該冇,灘尾係massage集中地
想食大牌檔要入town
油站都算多唔駛擔心,不過唔好預到咁敏,反正油平
唱錢個rate就差唔多,我兩度都有唱.
多謝捧場
咁我e-mail去Aonang間酒店話要early check-in先
就到就第一日過去Crystal Lagoon, 唔洗第三日去完趕返酒店又要pack野, 又要沖身, 又要check-out~
第三日就食完早餐行吓Aonang beach, 之後check-out先入town搵野食, 食完就返返布吉
希望一切順利, 唔該晒...唔該晒~
咁我e-mail去Aonang間酒店話要early check-in先
就到就第一日過去Crystal Lagoon, 唔洗第三日去完趕返酒店又要pack野, 又要沖身, 又要check-out~
第三日就食完早餐行吓Aonang beach, 之後c ...
Poohdad 發表於 2010-1-27 09:30
返泥記得出雞呀!
第三日就食完早餐行吓Aonang beach, 之後c ...
Poohdad 發表於 2010-1-27 09:30
唔駛客氣,
祝旅途愉快,
早日變泰.
等我知道點樣load相上嚟既話, 一定會試係依度出油雞~
再唔係既話都一定會place女朋友個blog條link上嚟~ 因為佢不嬲有寫開...
等我知道點樣load相上嚟既話, 一定會試係依度出油雞~
再唔係既話都一定會place女朋友個blog條link上嚟~ 因為佢不嬲有寫開...
Poohdad 發表於 2010-1-28 13:41
等你!!!
自己好耐冇睇,
剛剛發覺有D相睇唔到
原來photobucket 過左90日唔active就會睇唔到
而家就ok la!
樓主的油雞實在太好味
我11月會去自駕遊
你的油雞絕對是我的明燈
小朋友叫我貓大王
我的2013曼芭遊記
樓主的油雞實在太好味
我11月會去自駕遊
你的油雞絕對是我的明燈
antoncat 發表於 2010-4-29 16:31
多謝!可以同營友分享旅程真係好開心.
仲有你咁支持就真係開心到飛起.