返回列表 回復 發帖
頂...呢支油雞..太好味啦...
搞到我都好想去添   >@<
追看中,請加油  

DAY 7

話咁快係喀比就玩左5日,今日要返過布吉,食完早餐就check-out走la

係回程途中順路去埋之前plan左喀比最後既景點Tha Pom

可能早得滯,去到冇乜人好清靜,剩係見到停車場好大好特別

不過泊完車冇人收錢,唔知係咪Nopay

停車場

入場費每位50b,全程行木橋相當舒服

入口

crystal lagoon果條橋真係木板,呢條係仿木既膠地板實淨好多

一入到去就見到只有卡通片先有既清澈河水

好難想像咁清

可能一百年前香港都係咁,不過我唔知

呢張依家係我既wallpaper

隔一段就有D台位可以近D影相,或者落水(不過落左上唔番)

台位

範圍唔大好快就行完(入口寫45min,我行左20min)

最近出口位河面較闊同有梯級,有好多小朋友玩得好開心

小朋友好開心

Tha Pom係好靚但細左少少有D失望,同埋女友話其實好想去Hot Stream

因為睇相見到D一層層既瀑布好靚

唯有改變行程,去完先返布吉,又可以發揮自駕既好處,行程可以彈性安排.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
新 post 第一個支持啦~
我想問呢, 你點 upload 相嫁? 點解你 d 相有 thailandfans logo 嘅?
原帖由 MS486 於 2009-4-19 03:20 發表
我想問呢, 你點 upload 相嫁? 點解你 d 相有 thailandfans logo 嘅?
我冇放上相片網,直接attach上傳,所以咪有水印囉.
a? 點樣可以直接attach上傳?!
oh I see it now!!!!

一直都唔知可以直接 attach photos tim!!
終於等到你返黎,支持!
Oh , My friend , 下次 call 埋我去 , Ok ! (^-^)
joeyi
原帖由 THAIBAN 於 2009-4-19 17:41 發表
終於等到你返黎,支持!
講到我好似盪失路咁,多謝你既支持,但我怕寫完會好lonely!

DAY 7

Tha Pom同Hot Stream其實距離都幾遠,望下隻錶原來己經一點幾

唯有踩盡地板油希望快D去到,好彩唔係香港,影一張以後都唔駛喳車

去到泊低架車見到有木屋仔餐廳,決定食完飯先入去

左邊餐廳,右邊泊車位

高腳木屋餐廳

有靚女招呼

經過尋晚Market有少少陰影,碟碟摷過先敢食,不過呢度幾乾淨仲幾好味

食完買飛入場90b一個,泊車20b(因為我好老實話有喳車,唔出聲應該唔駛俾)

入口俾$

Hot Stream入口

唔駛幾分鐘就見到目的地Hot Stream Waterfall

範圍唔大,好彩唔多人

睇相以為好大,其實瀑布範圍幾細下,係流到落底個池算幾大

不過真係好靚,好似武俠小說D大俠練功既地方

外籍大俠在此療傷

見得大陸D人工溫泉太多,好難想像咁原始既瀑布竟然係溫泉水

瀑布

以為好清涼,睇唔出有40度

小朋友搶我鏡

因為之前出海己經曬傷左,一浸落去好似滿清十大酷形咁,彈都彈唔切

但係慢慢就覺得好舒服,俾D流水按摩住既感覺好正

神鵰大俠在此療傷

就係咁浸完之後,第二朝起身背脊同膊頭完全好番,一D都唔痛

各位有機會試下,記住出完海先去浸

但係開心既時間就過得特別快

返布吉要幾粒鐘,唔想摸黑喳車唯有起身走人

因為今晚間酒店好新,驚冇指示好難搵

九日八夜行程最後兩晚就住cape Sienna

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
真係好靚woo~~~
原帖由 kasan 於 2009-4-20 03:40 發表
DAY 7
Tha Pom同Hot Stream其實距離都幾遠,望下隻錶原來己經一點幾

唯有踩盡地板油希望快D去到,好彩唔係香港,影一張以後都唔駛喳車

去到泊低架車見到有木屋仔餐廳,決定食完飯先入去

經過 ...
勁正好心急呀!,我好想睇cape sienna D資料因為下月頭就起行但乜都未定
你d行程好正呀, 我想問下樓主你係去度揾local tour定係點架?