返回列表 回復 發帖
Hi Kasan : 我想問由布吉Karon beach自駕去Hot Stream 要幾耐,難唔難找?
攪到我都想試下揸車去Krabi,不過之前係布吉有陰影
原帖由 kasan 於 2009-4-20 03:40 發表
DAY 7
Tha Pom同Hot Stream其實距離都幾遠,望下隻錶原來己經一點幾

唯有踩盡地板油希望快D去到,好彩唔係香港,影一張以後都唔駛喳車

去到泊低架車見到有木屋仔餐廳,決定食完飯先入去

經過 ...
曬到紅曬喎...仲浸溫泉^^...個HOT STEAM位置係邊到架??
原帖由 silam 於 2009-4-20 16:30 發表
你d行程好正呀, 我想問下樓主你係去度揾local tour定係點架?
出發前係度睇左D資料,去到先係酒店book,
可能我住間酒店cheap,個價同出便一樣所以兩日都經酒店book
原帖由 socat 於 2009-4-20 16:42 發表
Hi Kasan : 我想問由布吉Karon beach自駕去Hot Stream 要幾耐,難唔難找?
全程都係行4號公路,指示都好清楚唔難搵
但由Karon去Hot Stream起碼4個鐘,你唔係想一日來回呱!
睇睇下面張Map就見到真係一東一西架!

原帖由 THAIBAN 於 2009-4-20 16:43 發表
攪到我都想試下揸車去Krabi,不過之前係布吉有陰影
我覺得喀比仲好揸過布吉,車少路闊,你一定要試下la
係衰在揸唔到去Railay!
原帖由 carmanqw 於 2009-4-20 21:44 發表

曬到紅曬喎...仲浸溫泉^^...個HOT STEAM位置係邊到架??
溫泉能醫百病,未浸前痛到訓唔著,浸完訓到唔知醒
俾張我係喀比機場搵到最詳細既地圖大家睇下
我加左紅色字就係今次三個自駕景點
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
多謝你的油雞分享 !!  正呀  !!   靚呀 !!

精彩

鼓掌 太精彩 有用收藏

DAY 7

起程返布吉途中經過一間小型Lotus,入去鬆一鬆同借廁所

見對面山腳有個市集,又入去行左個圈

其實似係街市多D,不過都有好多小食賣

之後又再超速趕返布吉,今次好順利

因為睇番呢幾日隔離個領航員既表現,我做左個決定

就係佢出聲話我行錯路,條路未行過,D景未見過之類既野

我全部當聽唔到,信自己照行,結果好順利返到布吉,不過都己經天黑

因為酒店係kamala,我行402公路係迴旋處轉入4025既時候

見到今次行程之中最大既夜市,就係正迴旋處旁邊

冇見過有營友介紹過,可能我冇留意

去旅行除左上山下海之外,我最鐘意就係行夜市

呢度好大好多攤位遊戲同野食,仲有機動遊戲(小朋友only)

最緊要係平,野食樣樣都係10b,20b種類又多,兩個人200b食到死都得

遊戲都有好多種,20b玩一次win左有公仔,輸左都有糖送

又玩又食望下隻錶成9點,有野買但冇時間睇,要去搵酒店

真係好正!好野多謝!!
原帖由 kasan 於 2009-4-22 07:05 發表
DAY 7
起程返布吉途中經過一間小型Lotus,入去鬆一鬆同借廁所

見對面山腳有個市集,又入去行左個圈

http://i724.photobucket.com/albu ...
好精彩呀~~好想睇間酒店^^我都book左一日

DAY 7

去到kamala果然冇cape sienna牌指示,好彩對面間kamala estate有

係去笆東方向臨上斜前見到kamala estate牌轉右入去2-3分鐘就到

酒店外型真係幾in,夜晚有燈射住好鬼靚,可惜冇影相

Lobby係1/F,地下電梯入口旁邊係Bellboy房

我一停車就有bellboy過呢招呼,有list對完我個名再Call上Lobby叫人落呢,

之後再幫我落低行李同泊車,好快有個靚女Staff落呢

楂住支花送俾我女友,再帶我地上Lobby check-in

上到Lobby坐係梳化,D落地窗開哂吹住海風好正

成個大爺咁有專人幫你Check-in,(填form揀香薰,全程你坐佢跪係隔離)

係馬交成二千蚊晚威尼B人都要企係度排隊check-in

呢度幾百蚊真係估佢唔到,跟住又係阿靚女帶你上房

由門口介紹到露台好鬼清楚,佢一走行李就到夾好哂時間

因為開左張一個月間房真係好新,但玩足一日我就真係好謝

今日咁充實間酒店又幾正,一上床就訓到鋸鋸聲.

Day 8

一早起身行出露台,一個無敵海景出現眼前

尋晚天黑睇唔真,日頭原來咁鬼靚

酒店早餐都唔差,熟食唔算多但生果就好多

對住泳池食個景都夠

食完就係酒店狂影相

酒店其實唔算大,加上好多地方仲起緊,好快就行完

DAY8間酒店好電呀