返回列表 回復 發帖

九日八夜布吉,喀比自駕遊~~雞

希望大家多多支持,如果悶都忍下,我冒住爛尾既危險同大家分享今次旅程.

DAY 1---

乘港龍直飛布吉都ok唔錯,好過早幾年坐OX小小,冇咁熱

一出機場就見到AP d 人舉牌迎接,跟住車我同女友去佢公司辦手續,

AP 外觀

之前有人話佢地服務差,我覺得ok喎!

d車租比人用係粗d架la,

自己check真d都冇問題既,

我都彈左佢兩部,揀到第三部都幾靚仔.

其中一部彈走既JAZZ(電窗壞左)

800b日幾新淨

上車後第一站去Lotus入d貨準備下先

行到腳軟去醫肚,係布吉第一餐都幾好味

加埋兩個Drink好似$140B

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

之後出發去酒店,第一晚Sugar Palm Grand Hillside

酒店外型

一take過直接去到,增加左我未來幾日自駕既信心

其實係佢個招牌都幾大,未盲都會睇到,

酒店真係Hill既Side,所以都幾清靜,幾新淨裝修幾有型

上落可以坐golf車,用腳行都ok,唔係太辛苦.

Golf 車 小心

但記住捉實扶手,我差d俾佢飛落街

房堶悼穧釩

掛牆三叔LCD

房入面幾型

透明浴室

露台外望,失望既海景房

因為今朝早機,所以兩個都冇乜態

係咁意行左一陣街就返酒店訓.

住大街方便d但幾嘈

KATA 車仔檔,阿叔好Nice因為收我好貴

zzzzzz,
聽日一早向喀比出發.

support ~~
萬物有時,活在當下。

DAY 2---

因為要起碼3粒鐘車程到喀比,所以係呢間酒店食完早餐就走la

冇乜行過玩過,不過張床同枕頭都幾好,成個精神哂!

早餐唔差,ok多野同好味,之後覺得原來最好呢餐(剩計早餐)

餐廳,原來咁多住客

早餐

開車去喀比途中係Karon beach落車影相

一字長蛇陣,現場睇真係好壯觀

係Patong同Kamala中間(唔記得咩Resort前面)又停又影

真係幾好,好想抬佢返香港

好順利跟住402公路行過橋離開布吉

Sarasin Bridge 離開布吉

全靠呢張地圖過喀比真係冇難度

途中好多新路又大又直,唔覺唔覺原來Yaris都劈得下

沿途好多油站,呢間新開就搵佢打爆第一缸油

留意後面d價錢,好鬼平

泰式古法打呔氣

到左喀比d路牌唔及布吉咁清楚,地圖比例仲恐佈

完全唔跟比例,我開始盪失路la

行下停下錯下去到喀比市差唔多4點

見到個Market有野食,即刻手指指

好多選擇

指左3碟幾好樣既開餐

最後食左5碟送4碟飯,飽死都係240b.

之係開始去搵第2晚既酒店,搵到我想殺人咁滯.

盡力5巧爛尾....1次爛尾終身 do 爛尾架....

肥婆肥騰騰...肥婆四圍騰
一定支持..吾好爛尾呀..加油!!
+OIL....唔好爛尾呀
一定支持..
add oil 支持
支持!支持!
萬事起頭難, 既然個頭起得咁好, 無理由衰收尾架.

支持~支持, 努力~努力!
多謝你的詳盡資料及繼續支持你油雞!
我會 8.4.2009至 18.4.2009 到布吉, 然後15.4.2009 自駕車到喀比, 不過唔識路有 d 擔心, 依家靠你 d 資料啦!
請問你駕駛了多夠才到酒店?你是否住 Ao Nang Beach ?
我又入嚟支持!!

踢拖家族油雞集:
@東京/曼谷/Legoland/檳城/布吉/台南/花蓮/澳門/
宜蘭/蘇梅/沙巴/清境/吉隆坡/高雄墾丁/新加坡/芭堤雅

踢拖家族 旅遊足跡 Blog:
https://slipper-family.blogspot.hk
原帖由 DebbyCC 於 2009-3-30 17:09 發表
多謝你的詳盡資料及繼續支持你油雞!
我會 8.4.2009至 18.4.2009 到布吉, 然後15.4.2009 自駕車到喀比, 不過唔識路有 d 擔心, 依家靠你 d 資料啦!
請問你駕駛了多夠才到酒店?你是否住 Ao Nang Beach ?
hi debbyCC  我可能都會自駕去喀比玩, this my email cwk870@hotmail.com 或留你 email 給我好嗎 ?
sa-buy-dee-mai-krap
原帖由 phuket-kon 於 2009-3-30 21:18 發表

hi debbyCC  我可能都會自駕去喀比玩, this my email cwk870@hotmail.com 或留你 email 給我好嗎 ?
我的電郵是 debbysit2002@yahoo.com.hk
你會幾時去喀比, 唔知時間會唔會同我差不多呢 ?
其實喀比我前年都去過, 不過上次係包車去, 今次想自駕, 所以依家等緊 kasan 的介紹。